Fogyás és wellness lustáknak

alma a fogyáshoz lusta diétán

A plusz kilók ma sokak számára jelentenek problémát. Ennek oka legtöbbször az alultápláltság és a mozgáshiány. De még a lusták is megtalálják a megfelelő módot a fogyásra, bár ehhez bizonyos intézkedéseket kell tenni és diétát kell készíteni. Ilyen fogyás lehetséges a lusták számára, de itt is nélkülözhetetlenek az egyszerű fizikai gyakorlatok. Ha a túlsúly különböző betegségekhez kapcsolódik, ajánlatos felvenni a kapcsolatot egy táplálkozási szakemberrel, hogy speciális étrendet válasszon az egészség károsodása nélkül. Más esetekben a fogyás kérdése más módszerekkel is megoldható.

lusta diéta terv

Hogyan lehet lefogyni, gyorsan leadni a felesleges kilókat, javítani a testen? Általában a felesleges zsír negatívan befolyásolja az általános közérzetet, és különféle rendellenességeket okoz. A lusta diéta lehetővé teszi, hogy megoldja ezt a problémát, de ugyanakkor komoly étrendi korlátozások nélkül. Más diétáknál az a közös, hogy a sült, liszt, édes mennyiséget minimalizálják, mert ezek az ételek hozzájárulnak a zsír felhalmozódásához.

Minden étkezés előtt meg kell inni 2 teljes pohár szénsavmentes ásványvizet. Az ásványvíz után 20 perccel már ehető. Étkezés közben nem lehet inni, az első folyadék csak 2 óra elteltével megengedett. Maga az étrend séma nagyon egyszerű, a következő:

 • reggeli menü. Először meg kell inni 2 teljes pohár ásványvizet. 20 perc elteltével elkezdheti a reggelit. A termékek választékát semmi sem korlátozza, de nem szabad túlságosan elragadtatni magát. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szervezetnek a reggeli alatt kell megkapnia mindent, amire szüksége van, így nem valószínű, hogy egy kis darab sajttal meg lehet boldogulni. Az adagokat sem érdemes túl nagyra készíteni, csak a túlevés rossz érzését érheti el, a kalóriák gyorsan felesleges zsírokká alakulnak;
 • húsleves és hús ebédre. Vacsora előtt ásványvizet is kell inni. Jobb főzni a húsleveseket, a főtt húst, a zöldségsalátákat. Nem ihat, az első korty csak 2 óra elteltével megengedett;
 • a vacsora rendszere nem különbözik az előző étkezésektől.

Töltés a lustákért

A fogyáshoz elengedhetetlenek a fogyókúrás gyakorlatok, amelyeket otthon is végezhet. Nem igényelnek különösebb erőfeszítést, de meghozzák a kívánt hatást, lehetővé téve, hogy megszabaduljon a felesleges fontoktól. A gimnasztikát feltétlenül megfelelő táplálkozással kell kombinálni, magukat a gyakorlatokat rendszeresen, nem pedig alkalmanként kell elvégezni.

A fizikai tevékenységek közül az alábbiak közül választhatunk:

 • gyakorlatok a hasizmokra. Szükséges, hogy kényelmesen a hátadon feküdjön, majd vegyen egy mély levegőt és lassan lélegezzen ki, de nem az orron, hanem a szájon keresztül. A hasat lehetőleg behúzzuk a bordák alatt, a légzést 15 számolásig visszatartjuk. Lehet, hogy először nem működik, de fokozatosan növekszik az idő. Az ilyen gyakorlatokat 8-10 alkalommal kell elvégezni, a hasizmok behúzáskor megfeszülnek;
 • fekve járásból álló gyakorlatok. A hátadon kell feküdni, a karok szabadon nyúlnak a test mentén. A lábujjakat maguk felé nyújtják, majd járást imitáló mozdulatokat végeznek. Egy ilyen gyakorlat felkészülés nélkül is elvégezhető, időben nincs korlátozva. Ebben az esetben nemcsak a fogyás kérdése megoldódik, hanem javul a belek munkája, felgyorsulnak a sók, felmelegednek az izmok, javul a lábak vérkeringése;
 • végtagforgatás. Ezek a legegyszerűbb gyakorlatok, amelyeket bármilyen pozícióban el lehet végezni. Abból állnak, hogy a lábak vagy a karok részei bármilyen szögben forognak. 15-ször meg kell ismételnie őket, gimnasztikát kell végeznie a kezek, lábak, könyök, térd, boka számára;
 • torna a vérkeringés javítására. Kényelmesen a hátadon kell feküdnie, törölközőből csavart görgőt kell a feje alá venni. A karok és a lábak felváltva emelkednek, majd meg kell rázni őket. Az időtartam legfeljebb 300. Az ilyen egyszerű gyakorlatok lehetővé teszik a nyirok megújítását, a hajszálerek falának megerősítését és nagymértékben javítják a vérkeringést;
 • a lusták gimnasztikája magában foglalja a sajtó gyakorlatait. Nemcsak a túlsúly eltávolítását teszi lehetővé, hanem vonzóvá teszi az alakot, lapossá teszi a gyomrot. Hanyatt fekvő helyzetben a kiegyenesített lábakat 45 ° -kal fel kell emelni. Most nagyon lassú kanyart kell tenniük különböző irányokba. Minden ilyen fordulatnak 30 másodpercig kell tartania. Egy megközelítés esetén a különböző irányú fordulatok száma 10-szeres.

Minden gyakorlatot minden nap el kell végezni, ezért jobb, ha ütemtervet dolgozunk ki. Eleinte nehéz lehet, de idővel könnyen bele lehet jönni a ritmusba, a torna nem okoz nehézséget. A legjobb, ha reggel és délután végezzük, könnyebb gyakorlatokkal kell kezdeni, fokozatosan áttérve az összetett gyakorlatokra.

Hasznos tippek lustáknak

Annak érdekében, hogy a fogyás meghozza az eredményt, be kell tartania néhány nagyon egyszerű szabályt, amelyek segítségével gyorsan és egyszerűen visszaállíthatja a súlyát a normál értékre. Érdemes odafigyelni a következő tippekre.

 1. Jó segítség a rendszeres szexhez, bármilyen furcsán is hangzik. Ekkor ugyanannyi kalóriát égetnek el, mint 15 perces futás után. Az egészséges szex lehetővé teszi az immunrendszer megerősítését, a test megszabadítását nemcsak a méreganyagoktól, hanem számos betegségtől is, javítja a hangulatot. Serkentik az oxigént tartalmazó fokozott véráramlást. Ez pedig ahhoz a tényhez vezet, hogy a rossz koleszterin gyorsan égni kezd, vagyis a súly csökkenni kezd a bőr megereszkedésének hiányában.
 2. A tévét gyakrabban kell kikapcsolni, mert a képernyő előtt eltöltött idő csak hozzájárul a plusz kilók halmazához, rondává és aránytalanná teszi az alakot. Ugyanazon pozíció megtartása mellett, még az egyik oldalról a másikra forduláskor is erős nyomás nehezedik bizonyos sejtekre, és ez ahhoz vezet, hogy a zsír meglehetősen aktívan halmozódik fel. Nem feküdhet folyamatosan a tévé előtt, jobb, ha kimegy a friss levegőre, sétálni. Segít a házi feladat elkészítésében is.
 3. Főzéskor ajánlatos elutasítani a zsírt, vagy minimálisra csökkenteni annak mennyiségét. Ez akár közönséges szalvétákkal is elérhető. Például, mielőtt elfogyaszt egy darab húst, pizzát vagy kolbászt, óvatosan törölje le őket egy papírtörlővel, hogy legalább egy részét eltávolítsa a zsírból. Így körülbelül 14%-kal csökkenthető a mennyisége. A módszerrel kapcsolatos vélemények pozitívak, valóban működik.
 4. Az élelmiszervásárlást előre meg kell tervezni. Fogyáshoz a legjobb, ha főzéshez zöldséget, gyümölcsöt vásárolunk, kerüljük az édességeket, a lisztet és a különféle készételeket. Ha elszabadul, és ilyen „káros" ételeket kezd enni fogyás közben, akkor a derékban plusz centimétereket biztosítanak.
 5. Egyes szakértők azt állítják, hogy a csókolózás havonta 1 kg súlyt szabadít fel. Egy csók önmagában, amely során 30 arcizmot érint, 12 kcal-t éget el. Napi 3 csók 1 kg súlytól eltávolít 30 nap alatt.
 6. Többet kell mosolyognod – még a lusták is megtehetik. A jó hangulat pozitív hatással van az általános közérzetre. A rossz hangulat, a depresszió az oka annak, hogy a kortizol aktívan termelődni kezd - egy olyan hormon, amely a zsír felhalmozódását okozza, vagyis a szervezet aktívan kezd tartalékokat képezni egy nehéz időszakra.

Több folyadék és friss levegő

vízivás lusta diétán

A fogyás a mértékletes étkezésről szól, ezért az adagok kicsik legyenek, akkor nem lesz probléma a nassolás. A szakértők egy ilyen trükkös trükk alkalmazását tanácsolják: egy nagyon kis tányért vesznek el, hogy még egy kis mennyiségű étel is nagynak tűnjön. Ezzel a vizuális trükkel már kis adagtól is jóllakottnak érezheted magad.

Lefekvés előtt ki kell nyitnia az ablakokat, vagyis gondoskodnia kell a jó szellőzésről. Ha enyhén hűvös szobában alszol, a szervezet nem fehér zsírt, hanem barna zsírt kezd termelni, vagyis a szervezet elkezd kalóriákat költeni a test felmelegítésére. Ugyanez vonatkozik az élelmiszerekre is. Ha evés előtt hideg vagy hideg vizet iszol, akkor a szervezet ahelyett, hogy felhalmozná az ételből származó kalóriákat, hideg víz melegítésére kezdi elkölteni. A módszer egyszerű, de a fogyás sokkal könnyebb és hatékonyabb.

Az étrendben lévő folyadék mennyiségének nagynak kell lennie. Az étkezés megkezdése előtt 15 perccel azonnal meg kell inni 2 pohár vizet, de étkezés közben nem szabad inni. Az első korty csak néhány óra múlva megengedett. Közvetlenül étkezés után csak egy kis csésze cukrozatlan kávé megengedett, de a húsleves étkezés közben is fogyasztható. A szabály egyszerű, de a lusták ilyen fogyásának módja lehetővé teszi, hogy 2 hét alatt 5-8 kg-mal csökkentsék a súlyt, ami más diétákkal nem valószínű.

Hogyan lehet lefogyni az egészség károsodása nélkül? Ez a kérdés sokakat aggaszt. Vannak, akik túl lusták ahhoz, hogy szigorú diétát kövessenek, és egyáltalán nem sportolnak. Ez ahhoz a tényhez vezet, hogy a súly csak növekszik, és az általános állapot romlik. Az ilyen lusta emberek számára speciális technikákat fejlesztettek ki, amelyek lehetővé teszik, hogy kilogrammokat fogyjon le különösebb erőlködés nélkül. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a táplálkozási szabályok betartása nélkül csak ülhet a tévé előtt, és a súly elmegy. Bármilyen fogyás legalább minimális intézkedéseket és erőfeszítéseket igényel.